Φροντίδα Δέρματος 

Τσάντες – Πορτοφόλια 

•Από τα εκατοντάδες υλικά που χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν τσάντες, πορτοφόλια και αξεσουάρ ένα είναι εκείνο που υπερέχει. Το δέρμα ως υλικό κατασκευής κατέχει τα πρωτεία στη μόδα και στην προτίμηση του κόσμου. Το δέρμα ανέκαθεν ήταν συνώνυμο της πολυτέλειας και της αντοχής κι έτσι είναι συνυφασμένο στη συνείδησή μας.

•Επιλέγουμε δερμάτινες τσάντες, backpacks και πορτοφόλια γιατί ξέρουμε ότι θα διατηρηθούν ανέπαφα για πάρα πολλά χρόνια. Σε αυτή τη διατήρηση πρέπει να συμβάλλουμε κι εμείς καθαρίζοντας και φροντίζοντας τα δερμάτινα αξεσουάρ μας.

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΕΙΔΗ

•Αφού αφαιρέσετε όλα τα αντικείμενα από τη τσάντα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα στην χαμηλότερη ένταση η οποία θα απομακρύνει τη σκόνη που υπάρχει στο εσωτερικό της τσάντας και στις τσέπες. Επίσης μπορείτε να καθαρίσετε τη φόδρα των τσαντών και την εσωτερική επένδυση των πορτοφολιών με ένα υγρό αρωματικό μαντηλάκι.

•Οι δερμάτινες τσάντες, τα δερμάτινα πορτοφόλια και γενικότερα τα δερμάτινα μέρη κάθε τσάντας καθαρίζουν εκπληκτικά με γαλάκτωμα προσώπου. Κάντε το τεστ σε μία μπεζ ή άσπρη τσάντα και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα! Σε κάθε περίπτωση συνίσταται να κάνετε πρώτα μία δοκιμή σε ένα μικρό κομμάτι δέρματος όπως είναι ο πάτος μιας τσάντας ή το εσωτερικό των πορτοφολιών. Εξαιρούνται τα καστόρινα δέρματα τα οποία μπορείτε να καθαρίσετε με μία μαλακή βούρτσα ειδική για αυτό το τύπο δέρματος.

ΠΩΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΕΙΔΗ

•Εάν το δερμάτινο αξεσουάρ σας έχει βραχεί, προσπαθήστε να το σκουπίσετε άμεσα με ένα λευκό πανάκι και αφήστε το να στεγνώσει μακριά από εστίες θερμότητας που πιθανώς να δημιουργήσουν ρωγμές και κηλίδες στο δέρμα. Σε περίπτωση που θέλετε άμεσο στέγνωμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών αλλά από μακρινή απόσταση και όχι με μεγάλη θερμότητα!

•Φροντίστε η τσάντα σας ή το πορτοφόλι σας να μην έρχεται σε επαφή με διαλυτικά, σπρέι μαλλιών, αρώματα και άλλη χημικά προϊόντα που μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες και αλλοιώσεις στο υλικό.

•Για τις γρατζουνιές και τις αμυχές που δημιουργούνται από τα νύχια ή αιχμηρά αντικείμενα, χρησιμοποιείστε μία ουδέτερη (χωρίς χρώμα) κρέμα-αλοιφή. Πωλείται σε καταστήματα με ορειβατικά είδη με μικρό κόστος. Εξαιρούνται δερμάτινα υλικά που από τη φύση τους έχουν σημάδια έπειτα από επεξεργασία.

ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΕΙΔΗ

•Όπως το ανθρώπινο δέρμα έχει την τάση να αφυδατώνεται και να ξηραίνεται αν δεν φροντιστεί καλά· την ίδια συμπεριφορά ακολουθούν και τα δερμάτινα αξεσουάρ σας.

•Χρησιμοποιείστε μία φυσική λοσιόν με φυτικά έλαια για να διατηρήσετε τη λάμψη του δέρματος. Καθαρίστε με λευκό υγρό πανάκι. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας την οποία, αφότου επαλείψετε στην δερμάτινη επιφάνεια και περιμένετε κάποια λεπτά, σκουπίζετε με ένα καθαρό πανάκι να φύγει η περίσσια ποσότητα.

ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ

•Οι δερμάτινες τσάντες πάντα συνοδεύονται από βαμβακερή θήκη για προστασία και αποθήκευση. Μη φυλάσσετε τη δερμάτινη τσάντα σας σε πλαστική ή νάιλον θήκη γιατί μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα. Μπορείτε να γεμίσετε με χαρτιά τη τσάντα σας για να διατηρήσει καλύτερα τη φόρμα της κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης.